lauantai 25. tammikuuta 2020

Syksyn ja talven kuvataidetöitä

Talviset koivut

Ohjeet:

1. Vahva A3-kokoinen paperi teipataan maalarinteipillä reunoista pulpettiin kiinni.

2. Rungot teipataan maalarinteipillä niin, että ne alkavat maasta katsottuna eri korkeuksilta.

3. Teippirulla asetetaan sopivaan kohtaan "makaamaan" ja merkkaamaan kuun paikkaa.

4. Taivas ja hanki töpötellään pienellä, nihkeäksi kastellulla ja vesiväreissä pyöritetyllä superlon-palalla. Hanki tehdään vaaleammalla kuin taivas. Teippirullan ympäriltä töpötellään niin, että kuun alue jää valkoiseksi. Myös puista lankeavat varjot töpötellään.

5. Runkoteipit ja rulla poistetaan.

6. Runkoja sävytetään harmaalla liituvärillä niin, että liitu oli lappeellaan. Mustalla liituvärillä tehdään rungon kuviot (ja oksat). Kuu sävytetään keltaisella ja valkoisella liituvärillä. Kellertävää laitetaan myös hieman runkoihin ja hangelle.

(7. Maalataan valkoisella pullovärillä hiukan lunta puiden oksille. Liimalla voi halutessaan lisätä kimalletta hangelle.)

8. Poistetaan reunateipit.




Vuodenaikatyö

Ohjeet:
Keskelle paperia piirretään ensin ympyrä esimerkiksi viilipurkkia/harppia hyödyntäen. Tämän jälkeen tehdään lyijykynällä neljä apuviivaa, jotka lähtevät ympyrästä paperin jokaiseen nurkkaan. Näin paperiin syntyy neljä eri aluetta, jokaiselle vuodenajalle omansa. Jokainen näistä alueista maalataan vesiväreillä vuodenajan väriseksi (talvi siniseksi, kevät vaaleanpunaiseksi, kesä vihreäksi ja syksy oranssiksi) niin, että väri himmenee keskustaa kohti. Työn kuivuttua tehdään puut mustalla pullopeitevärillä. Pisimmät puut maalataan apuviivojen päälle eli nurkista kohti keskustaa. Näiden isojen puiden väliin tehdään muutama lyhyempi puu. Oksat maalataan ylöspäin. Lopuksi lehdet/lumi töpötellään pullopeiteväreillä työhön vuodenajan mukaan. 




Luontokuvamainen maalaus, jossa inspiraation lähteenä oli vuoden 2019 luontokuvakilpailun voittajakuva Karhu ja korppi (Ville Heikkinen).





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti