keskiviikko 9. marraskuuta 2016

VaNe-matematiikkaa: loogisten palojen kuvakortteja


1 kommentti:

  1. Aloitin matematiikan opettamisen Varga-Nemenyi -menetelmällä tänä syksynä. Olen hyödyntänyt opetuksessani viime kesän 1. luokan VaNe-kurssin ideoita, joista yksi löytyy alta.

    Ykkösluokkalaiseni saivat rakennella vapaasti loogisilla paloilla. He kuvasivat tuotoksensa ja myös minä kiertelin luokassa iPad:n kanssa. Testasin rakennelmat kotona, tein muutaman lisää ja kuvasin vielä. Näin syntyneitä kortteja olen hyödyntänyt muun muassa siten, että oppilaat ovat kortin pikaisen vilauttamisen jälkeen yrittäneet tehdä pulpetilleen samanlaisen kuvion loogisista paloista. Olen yleensä näyttänyt korttia vilaukselta useamman kerran ja lopulta jättänyt sen kokonaan näkyviin. Kortit voivat olla myös luokan seinillä väärinpäin käännettynä ja oppilaat valitsevat itse, minkä kortin he käyvät kääntämässä -> tämä kuvio tehdään omalle pulpetille. Kuvan saa käydä kääntämässä niin monta kertaa kuin tarvetta on. Olen myös pohtinut lasten kanssa, mitä kuvassa on (helpottaa muistamista, kehittää ajattelutaitoja, useita eri vaihtoehtoja). Kortit sopivat myös esimerkiksi KIM-leikkiin.

    Tässä joitakin kortteja, joita kaikki halukkaat saavat ehdottomasti hyödyntää omassa opetuksessaan.:) Kortit (ja vielä lisää kortteja) ovat tulostettavammassa muodossa Facebookin Alakoulun aarreaitassa, Al-ku-o-pet-ta-jis-sa ja Varga-Nemenyi-yhdistyksessä.

    VastaaPoista